El vídeo que hem visualitzat a aquesta tasca té un objectiu clar de "denúncia" dels alumnes cap als professors i mestres que encara no s'han posat al dia respecte al funcionament de les TIC i de les seues aplicacions en la didàctica de qualsevol assignatura.
El nom del vídeo inclou la terminologia K-12, que recull a tot l'alumnat des de la Kindergarden (Infantil) fins al 12é grau (que s'estudia als 17-18 anys) als sistemes educatius amercicans i australians. Podriem aplicar-ho perfectament al sistema educatiu espanyol, desde l'etapa Infantil, passant per la Primària, l'ESO i el Batxillerat/FP.
L'autor fa, a través d'unes originals frases, unes peticions del que reclamen els alumnes de l'escola del segle XXI. L'aplicació d'un infinit món d'eines tecnològiques a la quotidianitat de l'aula.
Però pense, baix el meu punt de vista que als nous mestres, com a nosaltres per exemple, sí que se'ns podria preparar per a usar les noves tecnologies a la nostra futura incorporació al món laobral educatiu. Encara que pense que les TIC demanen d'una constant evolució i aprenentatge de noves eines que es van reciclant molt ràpidament. Per això, llance la següent pregunta: qui s'ocuparà després de donar-nos la formació necessària per a que les nostres eines TIC no es queden obsoletes?
De la mateixa manera crec que que està passant amb tot el còs de mestres. L'alumnat actual està en mans d'una majoria del professorat que no està preparat per a usar les TIC en el procés d'ensenyament-aprenenatge. Clar està, que es necessita un temps de "transició" i d'adaptació perquè aprenguen un mínim de coneixements de les TIC i que, el temps, portarà que, poc a poc, els mestres s'adapten i introdusquen la tecnologia a les seus programacions.
Però, i què fem amb tots aquells mestres que simplement ignoren les possibilitats de les TIC i que, a més, es mostren totalment reticents a utilitzar-les? per què no se'ls eixigeix una adaptació?
De la mateixa manera, vull posar una pinzellada sense entrar en debats polítics: totes les comunitats autònomes estan igual d'interessades en què les escoles i l'administració educativa utilitze i desenvolupe les TIC? si mirem les comunitats autònomes més avances, qui governa aquestes regions? tornarem una altra vegada al fet de que a alguns polítics no els "interessa" que els nostres mestres i alumnes -societat activa del futur- no aprenguen i destaquen tecnològicament? ens estan manipulant? ho deixe per a la reflexió personal.
Les TIC i el seu futur estan en mans de tots. Per això espere poder arribar encara a temps per adaptar-me jo -i els meus companys- a la seua utilització a les aules -sempre que es puga comptar amb el material necessari- i que els graus implantats per Bolònia recullguen als seus plans d'estudis dels magisteris més preparació sobre Informàtica, Noves Tecnologies de l'educació i moltes altres assignatures on el futur mestre puga canviar la realitat escolar, però de veritat, de forma real..
Suscribirse a:
Enviar comentarios (Atom)
No hay comentarios:
Publicar un comentario